Před zahájením WWDC za něco málo přes týden se na internetu znovu objevily zajímavé zprávy o přihlašování ochranných známek pro „realityOS“, což je název pro nadcházející operační systém AR/VR headsetu.



Dvě samostatné přihlášky k ochranným známkám (1, 2) objevil Parker Ortolani, který poznamenává, že zatímco obě byly původně podány 8. prosince 2021, zajímavější je, že obě jsou uvedeny s termínem pro podání v zahraničí 8. června 2022, jen dva dny po prvním dni WWDC. Další podání na webových stránkách USPTO uvádí termín zahraničního podání 9. června 2022. Samotné záznamy nejsou označeny jako ochranné známky Apple, ale několik náznaků naznačuje, že je vlastní Apple. Přihlášky jsou pod společností, která se jmenuje „Realityo Systems LLC“, a jak poznamenal Parker, firemní umístění, které tato společnost používá, je stejná adresa, kterou Apple používal v minulých letech k podání verzí macOS.

realityOS nejprve poběží na AR/VR headsetu, který Apple plánuje představit letos nebo začátkem příštího roku, uvádí Bloomberg. Headset bude obsahovat dva 4K micro-OLED displeje, 15 kamerových modulů, výkonné čipy, možnosti sledování očí, podporu gest rukou, prostorový zvuk a další funkce. Očekává se, že headset bude stát kolem 3 000 dolarů. Data podání ochranných známek naznačují, že Apple může na WWDC oznámit něco související s AR/VR.