Aplikace TV Remote byla vydána minulý rok jako alternativa k tomu, aby uživatelé mohli ovládat své chytré televizory z iPhonu nebo iPadu. Tento týden byla aplikace aktualizována na verzi 2, která přichází s řadou nových funkcí.



Hlavní myšlenka aplikace je poměrně jednoduchá: rozhraní replikuje hlavní tlačítka na dálkovém ovladači televizoru, takže můžete provádět věci, jako je změna kanálů, změna hlasitosti nebo dokonce přístup na domovskou obrazovku televizoru, aniž byste museli zvedat dálkové ovládání. Vše se děje z vašeho zařízení. První nastavení kompatibilního televizoru trvá jen několik sekund. S aplikací TV Remote vše funguje téměř okamžitě a nemusíte čekat několik sekund, než aplikace identifikuje televizor. S TV Remote 2 je aplikace přizpůsobitelnější než kdy předtím. Například nyní obsahuje možnosti motivu, takže uživatelé mohou změnit vzhled svého virtuálního dálkového ovládání. Pro každý televizor spárovaný s aplikací můžete dokonce vytvořit nebo nastavit jiný motiv.

Nechybí ani možnosti výběru konkrétních barev dálkového ovladače ve světlém a tmavém režimu. Motivy jsou synchronizovány s ostatními zařízeními Apple prostřednictvím iCloudu, takže na každém z nich nemusíte znovu vytvářet stejná témata. Další nová funkce umožňuje uživatelům přizpůsobit rozvržení aplikace. Tímto způsobem můžete změnit uspořádání tlačítek a vybrat si ta, která jsou pro vás nejužitečnější. Mezi další vylepšení přicházející s touto aktualizací patří nové a přepracované widgety, vylepšení usnadnění přístupu a rychlejší vyhledávání TV. TV Remote 2 je nyní k dispozici zdarma v App Store. Aby však bylo možné odemknout některé funkce, jako jsou témata a widgety, musí se uživatelé přihlásit k odběru TV Remote Premium.