App Store se nyní dostává do centra pozornosti kvůli tomu, jak zachází s falešnými kryptoaplikacemi, které podvádějí investory, kteří si myslí, že investují do skutečných, legitimních kryptoměn.



V dopise adresovaném generálnímu řediteli společnosti Apple Timu Cookovi, se předseda amerického Senátu pro bankovnictví, bydlení a městské záležitosti, Sherrod Brown, dotazuje na kroky, které Apple podniká při prověřování, kontrole a odstraňování kryptoaplikací před a po jejich zpřístupnění na ‌App Store‌. Brown chce znát přesné kroky, které Apple podniká, aby zabránil falešným kryptografickým aplikacím dostat se na platformu. Zatímco firmy, které nabízejí kryptoinvestice a další související služby, by měly podniknout nezbytné kroky, aby zabránily podvodným aktivitám, včetně varování investorů o nárůstu podvodů, je rovněž nezbytné, aby obchody s aplikacemi měly vhodné záruky, které zabrání podvodným aktivitám mobilních aplikací.

Ve svých pokynech pro „App Store“ společnost Apple uvádí několik zásad pro kryptografické aplikace v App Store. Tyto zásady uvádějí, že kryptoaplikace nemohou těžit kryptoměny pomocí zpracování na zařízení, aplikace nesmí vyžadovat, aby uživatelé dokončili úkoly, jako je zveřejňování na sociálních sítích, aby získali měnu a další. Brown však žádá Apple, aby poskytl podrobnosti ohledně toho, jak reaguje na falešné kryptoaplikace. Apple je v dopise žádán, aby popsal proces kontroly kryptoaplikací, kroky, které Apple podniká k odstranění kryptoaplikací, které obcházejí zásady ‌App Store‌, jak často kontroluje existující kryptoaplikace proti podvodným aktivitám a další. Apple musí do 10. srpna poskytnout výboru všechny tyto informace. Stejný dopis byl zaslán také generálnímu řediteli společnosti Google Sundaru Pichaiovi.