Apple dnes vydal novou podrobnou zprávu, která zdůrazňuje, jak její ekosystém produktů a služeb ovlivňuje lidské zdraví, od pomoci uživatelům sledovat jejich vlastní zdraví až po podporu lékařského výzkumu a péče.



„Věříme, že technologie může hrát roli při zlepšování zdraví a povzbuzování lidí, aby žili zdravěji, a jsme nadšeni z mnoha způsobů, jak uživatelé těží z našich funkcí pro zdraví a fitness, a ze způsobů, jakými vývojáři třetích stran, instituce a organizace využívají technologii Apple k pokroku ve zdravotnictví a vědě,“ řekl Jeff Williams, provozní ředitel společnosti Apple. „Naší vizí do budoucna je pokračovat ve vytváření vědecky podložené technologie, která vybaví lidi ještě více informacemi a bude fungovat jako inteligentní strážce jejich zdraví.“

59stránkový dokument je rozdělen do dvou hlavních částí, z nichž první je zaměřena na to, aby uživatelům umožnila pohodlný přístup k jejich vlastním zdravotním údajům a zároveň poskytla funkce týkající se zdraví a kondice, které jim pomohou udržet nebo zlepšit jejich zdraví. Apple nastiňuje svůj závazek k ochraně soukromí bezpečným ukládáním zdravotních dat, rolí Apple Watch při sledování zdraví a jako společníka pro zdraví a kondici a rámec HealthKit, který otevírá ekosystém aplikacím třetích stran. Druhá část zprávy zkoumá, jak zdravotní iniciativa společnosti Apple podporuje lékaře včetně funkcí, jako je ResearchKit a aplikace Apple Research. Zpráva končí částí, která zdůrazňuje řadu příkladů vývojářů a organizací, které využívají funkce a služby Apple týkající se zdraví k podpoře inovací.