Apple Watch mají řadu neocenitelných funkcí pro zdraví, které v průběhu let prokazatelně zachraňují životy. Nejnovějším příkladem je příběh o tom, jak Apple Watch mohou odhalit skryté zdravotní problémy, které by mohly být smrtelné, pokud by nebyly odhaleny.



Informovala o tom CBS News, žena z Maine, která si v jednu chvíli myslela, že její Apple Watch nefungují správně, nyní uvádí, že ji zachránily život. V květnu Kim Durkee viděla dvě noci po sobě varování od svých Apple Watch na fibrilací síní. Nejprve si myslela, že je to chyba, ale pak dostala další varování. „Třetí noc byla čísla trochu příliš vysoká,“ řekla Kim. „Pak jsem řekla, že je čas jít na pohotovost.“

Jak se ukázalo, skutečně šlo o fibrilaci síní a příčinou byl neznámý agresivní nádor. Doktoři v Maine brzy potvrdili, že její srdce bije nepravidelně z jednoduchého důvodu. Měla myxom, vzácný, rychle rostoucí nádor, který škrtil krevní zásobení jejího srdce a nakonec by způsobil mrtvici. Díky varování Apple Watch ji lékaři mohli dostat do Massachusetts General Hospital, kde během pětihodinové operace srdce nádor odstranili. Je pozoruhodné, že Durkee neměla žádné jiné příznaky než fibrilaci síní, kterou zachytily její Apple Watch.