Říká se, že Apple představí novou Apple TV 4K v roce 2022. Po představení přepracovaného modelu v roce 2021 s novým čipem a přepracovaným ovladačem Apple TV Remote prý společnost chystá nástupce. V dnešním článku si ukážeme, co vše o nové Apple TV víme.



Design a čip

Zprávy zatím neříkají, zda Apple plánuje předělat vzhled Apple TV 4K. Ve skutečnosti od roku 2010 vypadá téměř stejně. V květnu analytik Ming-Chi Kuo řekl, že Apple připravuje levnější Apple TV, aby držel krok s konkurencí. Kromě této zprávy nepotvrdil Kuovu předpověď žádný jiný leaker ani analytik. Mark Gurman z Bloomberg uvedl, že Apple připravuje novou Apple TV s kódovým označením J255 s čipem A14, který přinese další gigabajt paměti RAM, což by mohlo být užitečné pro hraní her.

Nový dálkový ovladač Apple TV Remote

Se současnou Apple TV 4K představil Apple vylepšený ovladač Apple TV Remote vyrobený z hliníku a klikacího kolečka, které se podobá tomu, které najdete na iPodu Classic. Ačkoli to bylo příjemné vylepšení, toto dálkové ovládání ztratilo některé senzory dostupné u předchozích modelů, které uživatelům umožňovaly hrát hry. Bez akcelerometru a gyroskopu potřebují uživatelé ovladač třetí strany, aby mohli hrát hry. Není jasné, zda Apple pracuje na novém ovladači, ale každý může souhlasit s tím, že by měl obsahovat podporu sítě Find My, takže uživatelé by se nemuseli spoléhat na alternativy třetích stran, jako je pouzdro, které vytvořila společnost Nomad, kam jednoduše vložíte AirTag.