Facebook přemýšlel o nových způsobech, jak si udržet uživatele na platformě. Tentokrát sociální síť oznámila, že brzy umožní uživatelům mít více profilů propojených se stejným účtem. Ale je to opravdu nutné?



V tiskovém prohlášení (prostřednictvím TechCrunch) Facebook odhalil, že nová funkce umožní lidem mít různé profily věnované různým skupinám lidí. Například stejná osoba bude moci mít profil pro přátele, další pro lidi v práci a další pro rodinu. Společnost říká, že vytváření a přepínání mezi profily bude extrémně snadné. Přesněji řečeno, uživatelé si budou moci vytvořit až pět různých profilů pod stejným účtem.

Dodatečné profily nemusí obsahovat skutečné jméno osoby, ale nesmějí obsahovat žádná čísla nebo speciální znaky. Hlavní profil uživatele však musí stále obsahovat skutečné jméno osoby. Facebook tvrdí, že nová možnost může být také užitečná pro lidi, aby si mohli uspořádat své zájmy, protože můžete mít specifický profil, abyste mohli sledovat témata, která se vám líbí. Další profily budou samozřejmě také podléhat pravidlům Facebooku a jejich porušení bude mít za následek trest pro celý účet.