Během posledních několika týdnů byl Instagram uživateli velmi kritizován. Lidem se nelíbily změny, které společnost v aplikaci provedla. Instagram zpočátku reagoval na kritiku videem a slíbil, že platforma bude i nadále obsahovat fotografie, ale že lidé sdílí více videoobsah.



Kromě toho generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg ve středu večer řekl, že kanály Instagram a Facebook budou v příštích dvou letech nadále zobrazovat ještě více „doporučených“ příspěvků. Zuckerberg uvedl, že společnost plánuje „více než zdvojnásobit“ množství obsahu doporučeného AI. Nyní však Mosseri řekl, že Instagram stáhne některé z kontroverzních změn, které nedávno provedl. V rozhovoru s Casey Newton Mosseri řekl, že společnost vyslyšela stížnosti uživatelů. Přesné podrobnosti o tom, co se na Instagramu změní, jsou však poněkud nejasné.

Mosseri uvedl, že společnost dočasně sníží počet doporučených příspěvků a účtů, které vidíte ve svém zdroji. Při pohledu do budoucnosti však Mosseri dodal, že Instagram toto číslo pravděpodobně znovu zvýší, jakmile se zlepší algoritmy hodnocení a doporučení. Nakonec Mosseri také řekl, že Instagram stáhne zavádění změny designu. Nový design obsahoval fotografie na celé obrazovce a videa na celé obrazovce, díky čemuž byla aplikace velmi podobná platformám, jako je TikTok. Byl zaveden pouze pro „malé procento“ uživatelů.