Samsung představí další generaci svých skládacích telefonů 10. srpna. Ve čtvrtém roce, kdy jsou vydávány skládací smartphony zůstává otázkou: kdy Apple vydá svůj první skládací iPhone?



Zpráv o budoucím skládacím iPhonu mnoho není. Naposledy jsme ji viděli před pár měsíci, kdy The Elec řekl, že Apple začal vyvíjet nový typ displeje pro skládací iPhony nebo iPady. Popsaná technologie byla podobná technologii použité u Samsung Galaxy Z Fold 3. Kromě toho analytici Ming-Chi Kuo a Ross Young uvedli, že budoucí skládací iPhone by mohl být vydán nejdříve v roce 2025. V roce 2021 Kuo věřil, že Apple připravuje skládací iPhone na rok 2024, ale pak řekl, že se plány změnily. Kuo si myslí, že toto skládací zařízení by mohlo být ve skutečnosti iPad nebo hybrid tablet/telefon. 

V únoru byl Ross Young ohledně prvního skládacího iPhonu skeptičtější, protože řekl, že Apple se vstupem na tento trh nijak nespěchá, protože společnost se soustředí na AR. „Naše očekávání ohledně vstupu společnosti Apple na trh skládacích smartphonů jsme odložili o dva roky do roku 2025 po diskusích s našimi kontakty v dodavatelském řetězci. Nezdá se, že by společnost se vstupem na trh se skládacími smartphony spěchala, a může to dokonce trvat ještě déle.“ Na jeho zprávě je zajímavé, že Young řekl, že Apple zkoumá myšlenku nějakého skládacího notebooku kromě skládacího iPhonu.