Aplikace Waze obsahuje podporu Apple Music, díky čemuž je pro uživatele Waze jednodušší a bezpečnější užívat si katalog ‌Apple Music‌ z aplikace Waze na cestách. Tento článek vysvětluje, jak funkci nastavit.



Waze je oblíbená aplikace vlastněná společností Google, která se nepodobá mnoha jiným mapovým aplikacím, protože k zobrazování konkrétních informací o trase v reálném čase využívá informace o nehodách, nebezpečích, rychlostních kontrolách a další informace zadané uživateli. I když znáte cestu, Waze vás okamžitě informuje o provozu, stavbě, policii, nehodách a dalších věcech, a pokud je na vaší trase špatný provoz, Waze vám to sdělí, aby vám ušetřil čas. V květnu 2022 přidal Google podporu pro integraci Apple Music, která uživatelům umožňuje přistupovat k obsahu Apple Music přímo z Waze Audio Player. Upozorňujeme, že k integraci těchto dvou služeb musíte mít aktivní předplatné Apple Music.

Jak používat Apple Music s Waze

  • Pokud nemáte na svém iPhonu nainstalovaný Waze, stáhněte si ho z App Store.
  • Otevřete Waze a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů k účtu.
  • Klepněte na ikonu noty v pravém horním rohu mapy. (Pokud se nezobrazuje, přejděte do nastavení aplikace a povolte Přehrávač zvuku -> Zobrazit na mapě.)
  • Vyberte Apple Music ze seznamu hudebních aplikací.
  • Klepněte na OK ve výzvě, abyste dali Waze přístup k vaší Apple Music knihovně.
  • Pomocí přehrávače zvuku v aplikaci vyberte skladbu nebo seznam skladeb, které chcete slyšet. Pokud se nezobrazí automaticky, spusťte aplikaci Apple Music, přehrajte nějakou hudbu a znovu spusťte Waze.
  • S Apple Music úspěšně integrovanou do Waze můžete nyní používat tlačítka přehrávání v aplikaci k ovládání hudby, když jste na cestách. Všimněte si, že je zde také tlačítko Zobrazit seznam pro zobrazení nadcházejících skladeb a výběr libovolného alba nebo skladby ze seznamu.