Mnoho moderních inteligentních televizorů vám umožňuje používat AirPlay pro sledování videí, filmů, televizních pořadů a zrcadlení obrazovky, odesílání obsahu z iPhonu nebo iPadu přímo na televizní obrazovku – a to vše bezdrátově a jednoduše.



Jak přehrát video z iPhonu do LG OLED TV pomocí AirPlay

Než začnete, musíte nejprve zkontrolovat, zda váš televizor používá nejnovější firmware, protože podpora AirPlay 2 byla přidána prostřednictvím aktualizace softwaru u starších modelů. Chcete-li to provést, přejděte pomocí dálkového ovladače do Nastavení -> Obecné -> O tomto televizoru. Automatické aktualizace jsou na televizorech LG ve výchozím nastavení povoleny, takže pokud je televizor připojen k internetu a nezměnili jste nastavení aktualizace, měli byste mít nejnovější verzi.

  • Budete potřebovat přístup k nativnímu přehrávači videa na vašem iPhonu. To lze provést přehráváním videa na celé obrazovce pomocí Safari nebo jiného prohlížeče. Nebo k tomu můžete použít aplikace iTunes a Apple TV. Jakmile jste v nabídce přehrávání, klepněte na ikonu AirPlay umístěnou vedle ovládacích prvků přehrávání.
  • Nyní byste měli vidět LG OLED TV v seznamu zařízení AirPlay. Klepnutím na něj zahájíte relaci AirPlay.
  • Jakmile vyberete, video, které jste sledovali na svém iPhonu, bude pokračovat v přehrávání na vašem televizoru.
  • Váš iPhone vám oznámí, že se video přehrává na vašem televizoru. Chcete-li relaci AirPlay kdykoli ukončit, klepněte na ikonu AirPlay a znovu vyberte svůj iPhone.