Netflix dnes oznámil, že spolupracuje se společností Sennheiser na vylepšení prostorového zvuku, který bude k dispozici pro katalog obsahu. Díky technologii Sennheiser AMBEO nebudou vyžadovány reproduktory s prostorovým zvukem.



Tato funkce umožní prostorový zvuk na zařízeních (včetně zařízení Apple), která jej běžně nepodporují. Jde o technologii oddělenou od podpory prostorového zvuku, která je k dispozici na zařízeních Apple a je určena pro ty, kteří nemají zařízení, která již prostorový zvuk podporují. Netflix říká, že předplatitelé, kteří nemají reproduktory s prostorovým zvukem nebo zařízení, která podporují prostorový zvuk jej budou moci automaticky využívat při sledování kompatibilního televizního pořadu nebo filmu. Prostorový zvuk je navržen tak, aby poskytoval zvuk jako v kině při sledování filmu, videa nebo televizního pořadu.

Pro ty, kteří mají zařízení kompatibilní s prostorovým zvukem, se nic nezmění, protože podpora prostorového zvuku již byla k dispozici. Mezi kompatibilní sluchátka Apple patří AirPods třetí generace, AirPods Pro, AirPods Max a Beats Fit Pro. Mezi kompatibilní zařízení Apple patří iPhone 7 nebo novější, iPad Air třetí generace a novější, iPad mini páté generace a novější, iPad Pro třetí generace nebo novější a Apple TV 4K. Na iPhonech a iPadech musí být spuštěn iOS a iPadOS 15.1 nebo vyšší a ‌Apple TV‌ 4K musí mít tvOS 15 nebo vyšší.