Apple nedávno přidal do své služby Apple Arcade novou sekci „Brzy opustíme Arcade“, která signalizuje, že přibližně 15 her bude někdy v blízké budoucnosti odstraněno ze služby Apple Arcade.



Apple neposkytl podrobnosti o tom, proč budou hry odstraněny nebo co se stane s hrami, které si uživatelé již stáhli do zařízení, ale společnost MacRumors mluvila s vnitřním zdrojem, který byl schopen nabídnout určitý pohled na to, co se děje. Při prvním spuštění ‌Apple Arcade‌ podepsal Apple tříleté smlouvy s řadou vývojářů a uzavřel smlouvy, které poskytovaly pevnou platbu a průběžné licenční poplatky. Tyto smlouvy nyní končí a Apple se rozhodl některé z nich neprodloužit. Mnoho her, které jsou odstraňovány, byly startovací tituly nebo byly přidány do ‌Apple Arcade‌ brzy po vydání služby.

Vývojáři si ponechávají práva ke svým hrám a mohou je znovu vydávat v ‌App Store‌ nebo prostřednictvím jiných platforem, ale hry, které jsou odstraněny z ‌Apple Arcade‌, nebudou dostupné ve službě ‌Apple Arcade‌. Hry lze znovu přidat do ‌App Store‌ ve stejný den, kdy byly odebrány z ‌Apple Arcade‌, ale hry budou nahrány s novým ID. To znamená, že předplatitelé ‌Apple Arcade‌ si mohou hry znovu stáhnout, ale nebudou mít přístup ke stejné hře, která byla dostupná prostřednictvím ‌Apple Arcade‌. Zatím není jasné, zda bude možné uložený pokrok přenést z verze hry z ‌Apple Arcade‌ do nové verze, pokud se vývojáři rozhodnou znovu uvést své hry do ‌App Store‌, protože to bude záviset na tom, zda vývojáři implementují podporu pro převod dat.