V roce 2020 vydal vývojář Shihab Mehboob první verzi Aviary – nového Twitter klienta pro iOS, macOS a dokonce i watchOS. Od té doby byla aplikace několikrát aktualizována o nové funkce. 



Nyní Mehboob vydává Aviary 2, která byla kompletně přestavěna. Když byla Aviary představena, přinesla některé unikátní funkce. Například rozhraní je přizpůsobitelné pomocí hmatových zpětných vazeb, verze pro iPad využívá větší obrazovky a dokonce podporuje PencilKit, takže uživatelé mohou kreslit a tweetovat přímo z aplikace. Nyní s Aviary 2 přidal vývojář do aplikace ještě více skvělých funkcí. Jednou z těchto funkcí je možnost sdílet tweety jako obrázky, takže je můžete snadno publikovat na platformách pouze pro obrázky a videa, jako je Instagram a TikTok, aniž byste museli pořizovat snímek obrazovky. Existují funkce, které vám umožní změnit rozvržení sdíleného tweetu změnou velikosti písma, pozadí a dalších.

Další možnost přidaná do aplikace umožňuje uživatelům nastavit dobu zpoždění, než budou tweety publikovány. Toto zpoždění může být od pěti sekund do jedné minuty a funguje jako tlačítko pro „Vrácení tweetů“. Tímto způsobem, pokud jste napsali něco špatně nebo toho tweetu litujete, budete mít ještě nějaký čas, než ho všichni uvidí. Díky novým widgetům mohou uživatelé Aviary 2 vidět nejnovější tweety přímo z domovské obrazovky iPhonu a iPadu. Existuje dokonce funkce, která zobrazuje konkrétní tweet v okně obrazu v obraze, takže můžete tento tweet sledovat, když děláte něco jiného. Aviary 2 také podporuje Twitter hashflagy, biometrický zámek, ankety, seznamy, trendy, skryté odpovědi, tmavý režim, vlastní ikony, rozšíření Safari a push notifikace. Aviary 2 je také k dispozici pro iPhone, iPad, Mac a Apple Watch.