Společnost Meta se snaží, aby se aplikace Instagram více soustředila na video obsah, aby mohla konkurovat TikToku, ale mnoho uživatelů je nespokojených s pokračujícím zaměřením na video.



Celebrity vytvořily petici „Make Instagram Instagram Again“, která získala více než 1,7 milionu lajků, což vedlo generálního ředitele Instagramu Adama Mosseriho k tomu, aby sdílel, co má s aplikací dále v plánu. Mosseri potvrdil, že stále více a více obsahu na Instagramu časem budou videa, a uvedl, že to, co lidé sdílejí na Instagramu, se již postupem času přesouvá na videa a Instagram se bude muset přizpůsobit tomuto posunu a zároveň pokračovat v podpoře fotografií. Instagram podle Mosseriho experimentuje s řadou různých změn v aplikaci. Verze zdroje na celou obrazovku, kterou někteří uživatelé vidí, je testem pro pár procent lidí. 

Mosseri říká, že Instagram se snaží zjistit, zda by celoobrazovkový vzhled pro fotografie a videa mohl být pro uživatele poutavější. Uživatelé byli také nespokojeni s doporučeními, což jsou příspěvky, které Instagram vkládá do feedu na základě jiných sledovaných účtů. Mosseri říká, že doporučení lze odložit až na měsíc, ale Instagram se bude snažit vylepšit doporučení, protože je to jeden z nejúčinnějších a nejdůležitějších způsobů, jak pomoci tvůrcům oslovit více lidí. Mosseri řekl, že Instagram bude nakonec nadále obsahovat fotografie, ale že aplikace se musí vyvíjet, protože svět se rychle mění a Instagram se musí změnit spolu s ním.