Spotify dnes oznámil další personalizovaný seznam skladeb, který si mohou jeho uživatelé poslechnout. S Friends Mix si můžete poslechnout playlist vytvořený pro vás, ale inspirovaný tím, co vaši přátelé poslouchají.



Spotify přináší playlist Friends Mix kvůli rostoucímu zájmu uživatelů o to, co jejich přátelé poslouchají. Podle společnosti má více než 11 milionů seznamů skladeb na hudební službě v názvu slovo „přátelé“. Friends Mix je součástí funkce Blend, která usnadňuje posluchačům objevování hudby. Pokud seznam skladeb Friends Mix nevidíte, budete muset spustit Blend. Zde je postup:

  • Na kartě vyhledávání zadejte Blend. Poté klepněte na Pozvat a vyberte přítele, se kterým se chcete spojit.
  • Jakmile váš přítel pozvánku přijme, Spotify vygeneruje váš sdílený seznam skladeb Blend, který bude obsahovat doporučené skladby, které odrážejí vaše a kamarádovy hudební preference a vkus. Budete dokonce moci vidět, které skladby byly přidány pro vás a vašeho přítele.
  • Poté, co se váš přítel připojí, dostanete každý vlastní kartu sdílení, kterou můžete použít k sdílení na sociálních sítích. Poté se bude váš Blend denně aktualizovat.
  • Jakmile jej vytvoříte pro dvě osoby (mezi vámi a jedním dalším přítelem), budete se moci podívat na Friends Mix, nový seznam skladeb Spotify vytvořený přímo pro vás.