Fotoaparáty iPhonů se natolik zdokonalily, že není neobvyklé vidět režiséry, kteří je používají k natáčení hudebních videí a dokonce i nezávislých filmů. Tentokrát si pro natáčení videoklipu ve spolupráci se zpěvákem a skladatelem Marcusem Mumfordem vybral iPhone známý filmový režisér Steven Spielberg.



Toto bylo poprvé, co Spielberg režíroval hudební video, a udělal to s pomocí své manželky Kate Capshaw, která pracovala jako producentka a umělecká ředitelka. Spolupracovali, aby pomohli Marcusovi Mumfordovi, který byl známý jako hlavní zpěvák kapely Mumford & Sons, vydat jeho první sólovou píseň. Ačkoli by někteří mohli za hudebním videem režírovaným a natočeným Spielbergem očekávat produkci na hollywoodské úrovni, je tomu přesně naopak. Spielberg se rozhodl natočit celý klip v jediném záběru. Není jasné, který model použil, ale stabilizace záznamu je docela působivá.

Dalším zajímavým detailem je, že video bylo vydáno s černobílým filtrem, což mu dodává dramatičtější efekt. Jak popsal Creative Bloq, celé video má „DIY“ aspekt, který může ostatní povzbudit k tomu, že kdokoli může natočit své vlastní hudební video pomocí iPhonu. Podrobnosti o tom, jak byl videoklip natočen, sdílel Mumford na svém profilu na Twitteru. Celé hudební video k Mumfordově nové písni „Cannibal“ můžete zhlédnout na YouTube. Ačkoli Spielberg režíroval seriál „Amazing Stories“ pro Apple TV+, tento hudební videoklip nevznikl ve spolupráci s Apple.