Společnost TikTok oznámila nové nástroje pro moderování obsahu, aby platforma byla pro děti bezpečnější, spolu s novými filtry hashtagů pro kanály Pro vás a Sledování. První je nová funkce, která omezuje zobrazení určitých typů obsahu mladistvými.



Tato funkce má být spuštěna během několika příštích týdnů. Zatímco obsah pro dospělé je na platformě zakázán, TikTok říká, že některý obsah v aplikaci může obsahovat témata, která mohou odrážet osobní zkušenosti nebo události ze skutečného světa, které jsou určeny pro starší publikum. Funkce je navržena tak, aby takový obsah rozpoznala a zabránila, aby jej viděli uživatelé ve věku 13 až 17 let. Systém se bude časem rozšiřovat, aby nabízel možnosti filtrování pro celou komunitu, nejen pro dospívající.

Ve své hotové verzi systém nakonec umožní tvůrcům klasifikovat svůj obsah, podobně jako filmy, televizní pořady a videohry používají věkové hodnocení. K dispozici budou také filtry hashtagů, které uživatelům poskytují novou úroveň kontroly nad tím, co se objeví na stránkách Pro vás a Sledování. Uživatelé budou moci označit konkrétní slova nebo hashtagy, které nechtějí vidět ve svých zdrojích, a aplikace je automaticky odfiltruje.