Apple spolupracuje s dodavateli na nastartování výroby iPhone 14 v Indii a na zkrácení prodlevy ve výrobě, podle nové zprávy společnosti Bloomberg a lidí obeznámených s touto záležitostí.



Apple a jeho primární dodavatel Foxconn však nakonec určily, že zahájení výroby v Indii není letos realistické, ačkoli to zůstává dlouhodobým cílem. Apple údajně hledá alternativy k Číně uprostřed střetů země s americkou vládou a přísných lockdownů, které narušily výrobu. Za tímto účelem Foxconn údajně studoval proces přepravy komponentů z Číny a montáž ‌iPhone 14‌ ve svém závodě mimo jihoindické město Chennai.

Kromě problému organizace koordinace mezi stovkami dodavatelů je jednou z velkých výzev, kterým výrobce údajně čelil, hledání způsobů, jak zachovat vysoké standardy Apple pro utajení. Apple se prý také obává indických celníků, kteří často odpečetí balíčky, aby zkontrolovali, zda dovážené materiály odpovídají jejich deklaracím, což by mohlo ohrozit přísné kontroly utajování produktů. Vzhledem k vysoké možnosti úniků a dalším provozním problémům se proto Apple a Foxconn rozhodly, že první modely ‌iPhone 14‌ vyrobené v Indii budou pravděpodobně dokončeny koncem října nebo listopadu.