Apple vydal 7. beta verzi watchOS 9, tvOS 16 a iOS 16 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto beta verze nainstalovat na vaše zařízení.



‌iOS 16‌ představuje vylepšenou uzamknutou obrazovku, která nabízí novou úroveň personalizace a přizpůsobení pomocí widgetů, přepracování oznámení a nastavitelná písma a barvy. Je podporováno více uzamčených obrazovek, podobně jako ciferníky, a lze je spojit s režimy soustředění. Nastavení Soustředění je snazší než dříve a lépe přizpůsobitelné, s filtry, které jsou k dispozici pro odstranění rušivého obsahu v aplikacích. Aplikace Zprávy nyní obsahuje nástroje pro úpravu iMessage, zrušení odeslání iMessage a označení zpráv jako nepřečtených a navíc podporuje SharePlay, podobně jako FaceTime.

Aplikace Mail obsahuje vylepšené vyhledávání a nástroje, mezi které patří vrácení zpět odeslání, naplánování odeslání a sledování, takže můžete dostat připomenutí, že máte zkontrolovat e-mail, pokud jste nedostali odpověď. Knihovna fotografií na iCloudu umožňuje uživatelům snadněji sdílet fotografie s členy rodiny a ve videu je podporován živý text. K dispozici je také spoustu dalších funkcí a vylepšení.

‌watchOS 9‌ obsahuje čtyři nové ciferníky a aktualizace některých stávajících ciferníků a komplikací. Aplikace EKG nyní podporuje historii AFib. Funkce sledování spánku nyní zahrnuje fáze spánku, což umožňuje sledovat, kdy jsou uživatelé v REM, Core nebo hlubokém spánku, a Apple přidal aplikaci Léky. Aplikace Léky umožňuje uživatelům spravovat a sledovat své léky, vitamíny a doplňky s připomenutím, kdy je čas si je vzít.

tvOS 16 zpřístupňuje konektivitu mezi zařízeními, což je funkce, která vývojářům umožňuje integrovat aplikace pro ‌Apple TV‌ s aplikacemi pro iPhone, iPad a Apple Watch. Apple také zlepšil fungování více uživatelských profilů v tvOS 16 přidáním sdílené klíčenky, takže se uživatelé nebudou muset přihlašovat a vybírat svůj profil při spouštění aplikace ‌Apple TV‌. Podpora herních ovladačů byla rozšířena na Nintendo Joy-Cons a Pro Controller a podpora HDR10+ je k dispozici v aplikaci ‌Apple TV‌. ‌Apple TV také díky tvOS 16 bude‌ podporovat Matter, připravovaný standard, který zlepší interoperabilitu mezi příslušenstvím pro chytré domácnosti od různých společností.

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com