V roce 2018 Apple zakoupil startup s názvem Platoon, který spoluzaložil bývalý manažer iTunes. O čtyři roky později Apple vydal novou aplikaci „Platoon for Artists“, o které říká, že pomůže začínajícím umělcům nastartovat jejich kariéru.



Platoon se zaměřuje na práci se začínajícími umělci. Společnost například spolupracovala s Billie Eilish. Apple získal společnost v roce 2017 za nezveřejněnou částku. Od akvizice společnost nadále funguje relativně samostatně. Stále provozuje své vlastní webové stránky a účet na Twitteru, kde sdílí podrobnosti o umělcích, se kterými spolupracuje, a nadcházejících akcích. Podle zdrojů 9to5Mac byla tato aplikace oficiálně vydána včera. V současné době není uvedena v App Store, ale je k dispozici ke stažení pomocí přímého odkazu.

Není jasné, zda Apple plánuje aplikaci vydat veřejně, nebo ji prozatím ponechat neuvedenou. Jakmile si aplikaci stáhnete a otevřete, budete požádáni o přihlášení pomocí přihlašovacích údajů Apple nebo Google. Bohužel k tomu budete muset být stávajícím uživatelem, a pokud se pokusíte přihlásit, aniž byste jím byli, bude vám řečeno, že aplikace je aktuálně k dispozici pouze na pozvání. Tato aplikace není uvedena v App Store, ale je publikována pod účtem Apple a lze ji stáhnout prostřednictvím přímého odkazu.