Na letošním Def Conu byl představen nenáročný ale výkonný hackerský nástroj, kabel O.MG Elite. Vypadá jako standardní kabel Lightning nebo USB-C, ovšem s tím rozdílem, že tento kabel může zaznamenávat úhozy a dokonce tajně přenášet data ze zařízení.



„Je to kabel, který vypadá stejně jako ostatní kabely, které již máte,“ vysvětluje MG, tvůrce kabelu. „Ale do každého kabelu jsem vložil implantát, který obsahuje webový server, USB komunikaci a Wi-Fi přístup. Takže se zapojí, zapne a můžete se k němu připojit.“ Jednou ze silných věcí na novém kabelu O.MG Elite ve srovnání s jeho předchůdci jsou pokročilé síťové funkce, které znamenají, že zvládne obousměrnou komunikaci.

O.MG Elite může číst data, která procházejí kabelem, řekněme mezi iPhonem a Macem nebo téměř jakoukoli jinou kombinací zařízení. Jak poznamenal The Verge, velká část toho, jak děsivě schopný tento kabel může být, je vestavěná WiFi, která tiše odesílá data zpět útočníkovi. Pokud však máte na svých zařízeních citlivé informace, je dobré si dávat pozor na to, od koho kabel kupujete. O.MG je však navržen jako nástroj pro profesionální bezpečnostní testování, ale The Verge říká, že je to také něco, co by měli používat zkušení programátoři.