Apple Watch by mohly být použity ke kontrole příznaků srdečního infarktu (infarktu myokardu), naznačuje výzkum publikovaný v Texas Heart Institute Journal (prostřednictvím MyHealthyApple).



K infarktu myokardu dochází, když části srdečního svalu nedostávají dostatek kyslíku, protože je blokován průtok krve do srdce. Výzkumníci z Texas Heart Institute studovali používání Apple Watch k diagnostice příznaků infarktu myokardu pomocí funkce EKG na modelech Apple Watch Series 4, 5, 6 a 7 k záznamu EKG na různých částech těla. Více než polovina jedinců s infarktem myokardu umírá na pohotovosti nebo před příjezdem do nemocnice do hodiny od nástupu příznaků. Apple Watch by mohly poskytnout spolehlivou analýzu rizika srdečního infarktu, když se rozvinou příznaky, vyslat jasný signál uživateli, aby vyhledal naléhavou lékařskou pomoc, naznačuje výzkum.

Lékaři obvykle potvrzují infarkt myokardu pomocí tradičního 12svodového elektrokardiogramu, který vyžaduje specifické vybavení a odborné školení, zatímco Apple Watch používají k záznamu jednosvodového EKG kladnou elektrodu na zadní straně zařízení a zápornou elektrodu na digitální korunce. Apple Watch jako takové by nemohly nahradit lékařské vybavení nemocnice, ale poskytnout nový nástroj pro jiná prostředí. Výzkumníci tvrdí, že Apple Watch by mohly detekovat infarkt myokardu, protože četné studie ukázaly, že zařízení může zaznamenávat vícesvodové EKG, které přesně detekují změnu ST během srdečního infarktu. Jsou vyžadována další klinická data, ale probíhající výzkum poskytuje pohled na jednu z nových funkcí, která by jednoho dne mohla být na Apple Watch.