Pravděpodobně jste zažili návštěvu webových stránek, jako je Reddit nebo LinkedIn na svém iPhonu, jen abyste byli uvítáni nepříjemným, téměř přes celou obrazovku vyskakovacím oknem, které vás vyzývalo k zobrazení obsahu v jejich aplikaci místo na webu.



Je běžné, že weby, které mají doprovodné aplikace pro iOS, nutí uživatele k otevření (pokud již aplikaci mají nainstalovanou) nebo stažení aplikace z App Store, aby si mohli prohlédnout obsah, který se snaží zobrazit. Pro koncové uživatele to však může být velmi nepříjemné, protože tato vyskakovací okna obvykle dosti narušují skutečný obsah. Naštěstí existuje nový způsob, jak blokovat tato vyskakovací okna v Safari na ‌iPhonu‌ a iPadu. Vývojář Alex Zamoshchin vytvořil nové rozšíření pro Safari nazvané „Banish“, které je navrženo tak, aby se těchto vyskakovacích oken zbavilo.

Aplikace pomáhá eliminovat většinu těchto vyskakovacích oken, ale nezbavuje se podobných bannerů, které se zobrazují v horní části Safari a doporučují otevřít aktuální stránku v nainstalované aplikaci. Banner v horní části Safari je zabudován do samotného Safari a WebKitu, takže abyste se jich zbavili, budete muset odinstalovat příslušnou aplikaci ze svého zařízení. Banish vás místo toho zbaví vyskakovacích oken implementovaných na samotných webových stránkách. Chcete-li použít Banish, stáhněte si ji z App Store a podle pokynů na obrazovce udělte aplikaci potřebná oprávnění v Nastavení, Safari a Rozšíření.