Před očekávaným oznámením řady iPhone 14 na keynote 7. září se objevily makety pocházející z Asie, které ukazují výběr barevných možností iPhone 14 Pro, včetně nové modré a fialové barvy.



Je také pozoruhodné, že pásy antény modelů zlatá a fialová kontrastují s rámem díky tomu, že jsou bílé, na rozdíl od iPhonů vydaných v předchozích letech. Není jasné, zda položky na druhém obrázku jsou originální modely ‌iPhone 14 Pro‌ nebo jednoduše makety, ačkoli to může být pravděpodobnější vzhledem k počtu maket ‌iPhone 14 Pro‌, které jsou nyní v oběhu. Začátkem tohoto roku se objevila zpráva od společnosti Weibo, která uváděla, že modely ‌iPhone 14‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ budou k dispozici v nové fialové barvě.

Tato zpráva tvrdila, že barevná varianta, pravděpodobně pro ‌iPhone 14 Pro‌, je jedinečná povrchová úprava, která mění tón na základě světelných podmínek. Fialová barevná varianta pro ‌iPhone 14‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ se zdá být věrohodná vzhledem k tomu, že Apple představil iPhone 12 a iPhone 12 mini ve fialové barvě v dubnu loňského roku a zaznamenal pozitivní odezvu od zákazníků, a 24palcový iMac, iPad mini šesté generace a iPad Air páté generace jsou také k dispozici ve fialové barvě.

Zatímco o fialové barvě se již dříve hovořilo, o modré barvě se zatím neobjevily žádné zprávy. Makety obvykle nepředstavují přesný design, protože jsou často vyrobeny z plastu, ale výběr barev by mohl poskytnout základní přehled o tom, co lze očekávat. Makety se používají k zobrazování, předvádění a testování příslušenství, jako jsou pouzdra, takže se snaží poskytnout relativně přesnou náhradu za skutečné fyzické zařízení.