Apple pracuje na nejméně třech AR/VR headsetech, z nichž první bude pravděpodobně obsahovat název „Apple Reality Pro“, podle nové zprávy, kterou zveřejnil Mark Gurman z Bloomberg.



V posledním vydání svého zpravodaje „Power On“ Gurman vysvětlil, že existují minimálně tři headsety na kterých Apple pracuje a o kterých ví, pod kódy „N301“, „N602“ a „N421“.
První z těchto zařízení, N301, se podle Gurmana bude jmenovat „Apple Reality Pro“. O Apple Reality Pro se říká, že je konkurentem nadcházejícího headsetu Quest Pro společnosti Meta. N602 je údajně nástupcem prvního headsetu Apple Reality Pro a mohl by být k dispozici za nižší cenu. N421 je dlouho očekáváné zařízení s rozšířenou realitou, ačkoli Gurman varoval, že možná nějakou dobu bude trvat, než bude vydáno.

Poslední Gurmanova zpráva je prvním konkrétním náznakem toho, jaký název by headset mohl mít. Stojí za zmínku, že název „Reality Pro“ se shoduje s nedávným podáním ochranných známek společnosti Apple. Minulý týden Bloomberg oznámil, že Apple podal ochrannou známku na několik názvů, o kterých se předpokládá, že jsou spojeny s headsety, včetně „Reality Processor“, „Reality Pro“ a „Reality One“. Podle analytika Ming-Chi Kuo Apple plánuje oznámit svůj první headset již v lednu příštího roku s několika funkcemi včetně dvou 4K micro-OLED displejů, 15 optických modulů, dvou hlavních procesorů, Wi-Fi 6E, sledování očí, sledování objektů a ovládání gesty rukou. Přibližná cena zařízení je zatím nejasná, ale některé zprávy naznačují, že by mohl stát kolem 3 000 dolarů.