Apple představil iPhone 14 Pro a ‌iPhone 14 Pro‌ Max s „Dynamic Island“, který zobrazuje upozornění a aktivitu na pozadí, jasnější displej s funkcí vždy zapnuto, čipem A16 Bionic, nové barevné možnosti a další.



Nový oválný výřez v horní části je ještě interaktivnější a všestrannější, než předpovídaly zprávy. Klepnutím a podržením zobrazíte další možnosti a ovládací prvky. Například, když používáte aplikaci Mapy pro navigaci, můžete klepnout na Dynamic Island pro aktualizaci vašich navigačních pokynů. Displej Super Retina XDR je jasnější. Čip A16 je první čip Apple vyrobený pomocí 4nm procesu. Zadní kamerový systém obsahuje 48megapixelový čtyřpixelový fotoaparát s o 65 procent větším snímačem. Širokoúhlý 48megapixelový fotoaparát také poskytuje 2x teleobjektiv.

Vylepšený je také ultraširokoúhlý fotoaparát. Photonic Engine zlepšuje výkon všech kamer při slabém osvětlení. Zadní blesk obsahuje devět LED diod, které jsou až dvakrát jasné a s až třikrát lepší rovnoměrností. ‌iPhone 14 Pro‌ přináší vylepšený přední fotoaparát s automatickým ostřením, detekcí havárie a satelitním připojením. Nová zařízení jsou k dispozici v nových barevných variantách, včetně černá a fialová, vedle stříbrné a zlaté. Vždy zapnutý displej zobrazuje čas, widgety a živé aktivity. Tapetu můžete také zobrazit ve ztlumeném stavu.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com