Apple vydal novou aktualizaci Safari Technology Preview, experimentálního prohlížeče poprvé představeného v březnu 2016. Apple navrhl ‌Safari Technology Preview‌ k testování funkcí, které mohou být zavedeny do budoucích verzí Safari.



Vydání ‌Safari Technology Preview‌ 153 obsahuje opravy chyb a vylepšení výkonu pro Web Inspector, CSS, JavaScript, vykreslování, média, Screen Capture, WebGL2, Web API a WebDriver. Aktuální vydání ‌Safari Technology Preview‌ je postaveno na aktualizaci Safari 16 a zahrnuje podporu funkcí přicházejících v macOS Ventura. Nová verze Safari Technology Preview je kompatibilní se stroji se systémem macOS 13 Ventura, na rozdíl od předchozích verzí Safari Technology Preview, ale již nefunguje s macOS Big Sur.

Aktualizace ‌Safari Technology Preview‌ je dostupná prostřednictvím mechanismu aktualizace softwaru každému, kdo si stáhl prohlížeč. Úplné poznámky k vydání aktualizace jsou k dispozici na webu Safari Technology Preview. Cílem společnosti Apple je získat zpětnou vazbu od vývojářů a uživatelů k procesu vývoje prohlížeče. ‌Safari Technology Preview‌ lze spustit souběžně se stávajícím prohlížečem Safari a přestože je určen pro vývojáře, ke stažení nevyžaduje vývojářský účet.