Apple vydal RC verze tvOS 16, iOS 16 a watchOS 9 pro vývojáře. Jako RC verze jsou obvykle označeny finální verze, které jsou k dispozici vývojářům před vydáním systémů pro veřejnost.



iOS 16 obsahuje novou zamykací obrazovku a spoustu funkcí pro přizpůsobení, vylepšena byla také aplikace Zprávy. Oblíbená funkce Živý text také poprvé rozšiřuje na video. To vám umožní vybrat text z videí. Nové funkce Rodinného sdílení pro podrobnější kontrolu nad tím, k jakému obsahu má dítě přístup. iOS 16 také vrací procento baterie do stavového řádku iPhonu. watchOS 9 obsahuje nové ciferníky. Aplikace Podcasty obsahuje nové funkce, včetně možnosti vyhledávat pořady z Apple Watch, přístupu k funkci Listen Now a aplikaci pro děti. Aplikace Cvičení obdržela velkou aktualizaci pro sledování cvičení se zónami srdečního tepu při běhu a mnoha dalšími novými funkcemi. watchOS 9 vylepšuje sledování spánku pomocí fází spánku (REM, Core, Deep).

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru