Apple vydal třetí beta verzi iOS 16.1 pro veřejné testery, přičemž beta verze přichází týden poté, co Apple vydal druhou veřejnou beta verzi. Apple také vydal novou veřejnou beta verzi iPadOS 16.1 a sedmou beta verzi macOS Ventura pro veřejné testery.



iPadOS 16.1 rozšiřuje Stage Manager na iPad Pro 2018 a 2020. Stage Manager je nový způsob multitaskingu na iPadu, který umožňuje otevření čtyř aplikací najednou s okny s měnitelnou velikostí. iOS 16.1 zavede živé aktivity, interaktivní oznamovací funkci navrženou tak, aby vám umožnila sledovat, co se děje v reálném čase. Živé aktivity budou dostupné na zamykací obrazovce a Dynamic Island, ale v beta verzi je neuvidíte, protože vývojáři stále pracují na implementaci podpory. Aktualizace obsahuje funkci Nabíjení čistou energií pro uživatele ve Spojených státech, která umožňuje, že se iPhone selektivně nabíjí v době, kdy je k dispozici elektřina s nižšími emisemi uhlíku.

‌macOS Ventura‌ představuje Stage Manager, novou možnost multitaskingu. Stage Manager umístí vaši hlavní aplikaci do popředí a doprostřed a ostatní aplikace odloží na stranu pro rychlý přístup. Continuity Camera vám umožňuje používat váš iPhone jako webovou kameru pro váš Mac a nabízí mnohem lepší kvalitu fotoaparátu než vestavěná kamera Macu. Handoff nyní funguje s FaceTime, takže můžete přijímat hovory na Macu a poté je přenášet na jiné zařízení a k dispozici je také spoustu dalších funkcí.

Zdroj: MacRumors.com