Apple vydal tvOS 16, watchOS 9, macOS Monterey 12.6 a iOS 16 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto systémy nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16 obsahuje novou zamykací obrazovku a spoustu funkcí pro přizpůsobení, vylepšena byla také aplikace Zprávy. Oblíbená funkce Živý text se také poprvé rozšiřuje na video. To vám umožní vybrat text z videí. K dispozici jsou nové funkce Rodinného sdílení pro podrobnější kontrolu nad tím, k jakému obsahu má dítě přístup. iOS 16 také vrací procento baterie do stavového řádku iPhonu. watchOS 9 obsahuje nové ciferníky. Aplikace Podcasty obsahuje nové funkce, včetně možnosti vyhledávat pořady z Apple Watch, přístupu k funkci Listen Now a aplikaci pro děti. Aplikace Cvičení obdržela velkou aktualizaci pro sledování cvičení se zónami srdečního tepu při běhu a mnoha dalšími novými funkcemi. watchOS 9 vylepšuje sledování spánku pomocí fází spánku (REM, Core, Deep).

macOS Monterey‌ 12.6 řeší řadu zranitelností a také problémy s aplikací Mapy, iMovie, ATS, MediaLibrary a PackageKit. Apple říká, že si je vědom toho, že jedna zranitelnost byla aktivně zneužita, což znamená, že je důležité, aby všichni uživatelé ‌aktualizovali na novou verzi operačního systému co nejdříve. Apple také vydal macOS Big Sur 11.7 s bezpečnostními opravami. tvOS 16 přináší podporu herních ovladačů Nintendo Joy-Cons a Nintendo Pro Controller a konektivitu mezi zařízeními, což je funkce, která umožňuje vývojářům integrovat aplikace ‌pro Apple TV‌ s aplikacemi ‌iPhone‌, ‌iPad‌ a Apple Watch‌.

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com