Apple Watch Ultra jsou již v prodeji a v rukou zákazníků a my se v dnešním článku podíváme na to, jak vypadají a zkontrolujeme jejich funkce a porovnáme je s Apple Watch Series 8, abychom zjistili, zda stojí za to, si je koupit.



‌Apple Watch Ultra‌ jsou dosud největší Apple Watch, měří 49 mm, o celé 4 mm více než 45 mm ‌Apple Watch Series 8‌. Mohou vypadat velké v závislosti na velikosti vašeho zápěstí a navíc jsou tlustší, než byste čekali. Pokud však můžete pohodlně nosit 45mm Apple Watch, nemusí se vám ‌Apple Watch Ultra‌ zdát o moc větší. Jsou těžší než 45mm ‌Apple Watch Series 8‌, ale ne o tolik, aby to bylo nepříjemné. Pokud jste však předtím měli 41mm Apple Watch, budou se vám zdát velké. Apple říká, že Apple Watch Ultra se vejdou na zápěstí o velikosti 130 mm.

Apple navrhl odolné řemínky pro ‌Apple Watch Ultra‌ a v dnešním článku můžete vidět Alpine Loop a Ocean Band. Alpine Loop je podobný sportovnímu řemínku, ale má dvě vrstvy a materiál podobný nyní již ukončeným Woven Bands. Ocean Loop je druh sportovního řemínku, který je pružný.

Apple navrhl ‌Apple Watch Ultra‌ pro „dobrodruhy a průzkumníky“, takže obsahují některé speciální funkce, které průměrný uživatel nemusí využít, jako je aplikace Hloubka pro potápění. Nová aplikace Kompas má univerzálnější funkce s možností nastavit si trasové body a použít Backtrack, pokud vám hrozí, že se ztratíte, což se hodí i pro příležitostné turisty. Vestavěná siréna je překvapivě hlasitá a může být užitečná i v městských oblastech.

Ciferník WayFinder na ‌Apple Watch Ultra‌ nabízí spoustu informací s prostorem pro osm komplikací a tmavý režim, který zobrazuje ciferník červeně.

‌Apple Watch Ultra‌ obsahují velké oranžové tlačítko na boční straně s názvem Akce, které můžete nastavit na různé funkce pro rychlý přístup, i když máte rukavice. Může spouštět cvičení, nastavovat trasové body v aplikaci Kompas, aktivovat zkratky, rozsvítit svítilnu a další.

Digitální korunka je také lépe přístupná a kvalita zvuku byla zvýšena přidáním dalších reproduktorů. Pokud jde o sadu funkcí, které nabízí, jsou ‌Apple Watch Ultra‌ překvapivě cenově dostupné. I když nevyrážíte pravidelně za dobrodružstvím, ‌Apple Watch Ultra‌ obsahují určité funkce, které je dobré mít pro každý případ.