Apple Watch Ultra obsahují mnohem větší baterii, díky které jsou schopné vydržet na jedno nabití až 36 hodin při běžném používání a ještě déle s novým režimem nízké spotřeby a možnostmi optimalizace baterie.



Apple definuje „normální“ použití pro 36hodinovou výdrž jako 180 kontrol času, 180 notifikací, 90 minut používání aplikace a 60minutové cvičení s přehráváním hudby přes Bluetooth v průběhu 36 hodin. Zahrnuje také celkem 8 hodin připojení LTE a 28 hodin připojení k iPhonu přes Bluetooth. Skutečná výdrž baterie se bude výrazně lišit v závislosti na tom, k čemu se Apple Watch používají. Cvičení, které přesáhne 60 minut, vybíjí baterii rychleji, stejně jako delší doba na mobilním připojení. Apple plánuje zavést režim nízké spotřeby ve watchOS 9, který bude fungovat na Apple Watch Series 4 a novější. V režimu nízké spotřeby hodinky deaktivují nebo omezí funkce, mezi které patří vždy zapnutý displej, automatické spouštění cvičení a další.

Apple Watch Ultra mají také specifickou funkci optimalizace baterie, kterou je třeba nastavit, abyste dosáhli maximální výdrže baterie, a tato možnost bude spuštěna v průběhu roku. Po spuštění optimalizace baterie vydrží Apple Watch Ultra působivých 60 hodin a budou to první Apple Watch, které nabídnou více než 24 hodin výdrže baterie. Apple k testování použil následující:

  • 15 hodin cvičení
  • 600+ kontrol času
  • 35 minut používání aplikace
  • 3 minuty hovoru
  • 15 hodin sledování spánku
  • 5 hodin připojení k ‌iPhonu‌ přes Bluetooth

Režim nízké spotřeby má být spuštěn s ‌watchOS 9‌ 12. září, zatímco optimalizace baterie zatím nemá konkrétní datum vydání. Apple Watch Ultra je možné si předobjednat již dnes a jejich vydání je plánováno na 23. září.