Google dnes oznámil, že ukončuje svou cloudovou herní službu Stadia, přičemž má skončit v polovině ledna 2023. Google bude poskytovat vrácení peněz za všechny nákupy hardwaru, her a doplňkového obsahu v aplikaci vytvořené prostřednictvím Stadia.



Stadia nebyla schopna získat u uživatelů takovou pozornost, jakou Google očekával. „Google po mnoho let investoval do různých aspektů herního průmyslu. Pomáháme vývojářům vytvářet a distribuovat herní aplikace na Google Play a Google Play Games. Herní tvůrci oslovují publikum po celém světě na YouTube prostřednictvím videí, živých přenosů a krátkých videí. Před několika lety jsme také spustili herní službu Stadia. A i když byl přístup Stadie postaven na pevných technologických základech, nezískal u uživatelů takovou pozornost, jakou jsme očekávali, a proto jsme učinili těžké rozhodnutí tuto službu zrušit.“ 

Hráči mají přístup ke své herní knihovně a mohou hrát hry do 18. ledna 2023. Během procesu ukončení mohou mít některé hry problémy, zejména hry vyžadující obchod, ale většina bude nadále fungovat normálně. I když budou vráceny všechny nákupy hardwaru a všechny transakce se softwarem, Google nevrací peníze za předplatné Stadia Pro. Google Stadia existuje teprve od roku 2019 a byla spuštěna v listopadu téhož roku. Služba byla navržena tak, aby umožňovala cloudové hraní na celé řadě zařízení, včetně PC, Chromebooků, Maců, iPhonů a iPadů.