Recenze Marquese Brownleeho na iPhone 14 Pro poskytuje užitečný přehled všeho, co Dynamic Island zatím umí. V současné době může Dynamic Island zobrazovat přibližně 30 věcí, včetně systémových upozornění na příchozí telefonní hovory.



Dále ověřování Face ID, Apple Pay, AirDrop, AirPlay, klíče od auta v aplikaci Peněženka, odemykání iPhonu pomocí Apple Watch, indikátory nabíjení a slabé baterie, režim vyzvánění/tichý režim, různé interakce NFC, změny režimu soustředění, zkratky, režim Letadlo, upozornění na SIM kartu a funkce Najít. Je pozoruhodné, že iPhone 14 Pro již nezobrazují nepříjemné upozornění na nízkou baterii uprostřed obrazovky, když baterie klesne na 20 %, s připojenou nabíječkou nebo bez ní, jak potvrdila Joanna Stern z The Wall Street Journal. Místo toho se na Dynamic Island zobrazí upozornění na vybitou baterii a nevyžaduje žádnou akci od uživatele.

Dynamic Island také umožňuje uživatelům pracovat s živými aktivitami, jako je probíhající telefonní hovor, relace SharePlay, přehrávání hudby, časovač, podrobné pokyny v Apple Mapy, hlasové poznámky, nahrávky obrazovky a připojení k osobnímu hotspotu. Přehrávání hudby je podporováno pro Apple Music a pro aplikace třetích stran pomocí Now Playing API, včetně Spotify, YouTube Music, SoundCloud, Overcast, Stitcher a dalších. Dynamic Island také funguje s aplikacemi třetích stran pomocí CallKit API, jako jsou WhatsApp, Instagram, Skype a Google Voice. Stern poskytla bližší pohled na Dynamic Island ve svém videu, které bylo natočeno na skutečném ostrově v oblasti New York City.