Mnoho uživatelů chce používat vlastní ikony aplikací. Samotný iOS nenabízí nativní možnost snadné změny a používání vlastních ikon aplikací, ale naštěstí iPhone 14 Pro a Dynamic Island usnadňují možnost, jak toho dosáhnout.



Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak uživatelé používali vlastní ikony aplikací v systému iOS, jsou zkratky. Pomocí aplikace Zkratky v systému iOS si uživatelé mohou na své domovské obrazovce vytvořit vlastní zástupce s libovolným obrázkem nebo vlastní ikonou aplikace, která otevře konkrétní aplikaci. Toto řešení však mělo svá omezení. Pokaždé, když na domovské obrazovce klepnete na ikonu vlastní aplikace, zobrazí se v horní části displeje velký banner, který potvrzuje, že je zkratka spuštěna. Mnoho uživatelů považuje banner za rušivý, takže toto řešení není ideální.

Naštěstí díky novému iPhonu 14 Pro a Dynamic Island je používání vlastních ikon aplikací se zkratkami snadnější. Dynamic Island představuje zcela novou oblast v horní části displeje, kde se nyní zobrazují celosystémové výstrahy a kontextové informace, které nezakrývají ostatní části iOS. Jedním z upozornění, které se nyní zobrazují na Dynamic Island, jsou zkratky. Při spuštění zkratek na iPhonu 14 Pro již není v horní části displeje zobrazen banner. Nyní zkratka běží v Dynamic Island.