Blíží se spuštění nové funkce, která výrazně usnadní sdílení fotografií a videí s blízkými. Knihovna sdílených fotografií na iCloudu vám umožňuje automaticky nebo ručně sdílet celou vaši knihovnu nebo její části.



Ale i když je tato funkce k dispozici ve veřejné verzi iOS 16.1 a beta verzi pro vývojáře, nemůžete knihovnu sdílet s nikým, kdo používá iOS 16.0.2 nebo starší. Spuštění sdílené knihovny fotografií na iCloudu se hodně očekává, protože nabízí nejplynulejší způsob, jak sdílet fotografie a videa s těmi, na kterých vám záleží. I když je tato funkce k dispozici v beta verzi iOS 16.1, pokud se pokusíte pozvat někoho, aby se připojil k vaší sdílené knihovně, který má nainstalován iOS 16.0.2 nebo starší, nebude to fungovat. Je to pravděpodobně proto, že Apple dosud nevydal své hlavní aktualizace pro iPadOS a macOS, které budou tuto funkci také obsahovat.

Co se stane, když se pokusíte použít sdílenou knihovnu fotografií na iCloudu?

  • Pokud sdílíte knihovnu s někým s iOS 16.1, zdá se, že proces funguje.
  • Když ji však sdílíte s někým, kdo používá iOS 16.0.2 nebo starší, zobrazí se mu chybová zpráva „Sdílená knihovna není k dispozici – vlastník přestal sdílet nebo nemáte oprávnění ji otevřít“.