Jak asi víte, iPhone 14 a iPhone 14 Pro mohou komunikovat s tísňovými službami přes satelit. Ačkoli tato funkce nebude k dispozici až do listopadu, Apple se připravuje na její vydání s iOS 16.1.



iOS 16.1 bude obsahovat „Ukázku satelitního připojení“ aby si uživatelé mohli vyzkoušet satelitní připojení, aniž by museli volat tísňové linky. Společnost v úterý vydala třetí beta verzi iOS 16.1 pro vývojáře. Analýzou interních souborů této aktualizace 9to5Mac zjistil, že Apple přidal několik funkcí (které ještě nebudou povoleny) související se satelitní komunikací pro modely iPhone 14. V tuto chvíli není jasné, zda bude Tíseň SOS přes satelit k dispozici s iOS 16.1, protože se očekává, že aktualizace bude vydána pro veřejnost v říjnu, zatímco Apple říká, že satelitní funkce budou zpřístupněny v listopadu.

Třetí beta verze iOS 16.1 také odhaluje test této funkce, díky kterému budou uživatelé moci vidět, jak funguje Tíseň SOS přes satelit, aniž by museli jít do vzdálené oblasti bez Wi-Fi a mobilního signálu. Kód, který viděl 9to5Mac, naznačuje, že demo verze bude fungovat v podstatě stejně jako samotná funkce Tíseň SOS přes satelit, takže si budete moci vyzkoušet, jak ji používat, pokud to bude potřeba. Jakmile se iPhone připojí k satelitu, samozřejmě nebude volat tísňové linky, když používáte demo verzi. To je nesmírně důležité, aby lidé nevolali tyto služby jen pro zábavu nebo ze zvědavosti.