AirPlay 2 umožňuje uživatelům seskupit více HomePodů nebo jiných podporovaných reproduktorů. Zdá se však, že Apple pracuje na novém způsobu, jak posunout tuto funkci ještě dále.



Jak zjistil 9to5Mac, kód z první beta verze iOS 16.1, která byla minulý týden vydána vývojářům, obsahuje odkazy na nový způsob, jak vytvořit skupinu reproduktorů v aplikaci Domácnost. V tuto chvíli nejsou podrobnosti o tom, jak bude nová funkce fungovat, jasné, ale některé řetězce, které 9to5Mac viděl, nám dávají určitou představu. V současné době můžete seskupit dva nebo více HomePodů nebo podporovaných reproduktorů AirPlay 2 jejich výběrem v nabídce AirPlay. Tato skupina reproduktorů je však dočasná, což znamená, že nakonec budete muset znovu vybrat všechny reproduktory, pokud chcete něco přehrát.

Díky této aktualizaci by uživatelé měli mít možnost vytvořit stálou skupinu reproduktorů v aplikaci Domácnost, což tento proces výrazně zjednoduší. Jedna ze zpráv skrytých v kódu beta ukazuje, že skupinu reproduktorů lze nastavit jako výchozí zvukový výstup Apple TV. Zajímavým detailem je, že všechny reproduktory ve skupině musí používat stejný jazyk Siri, jinak je nelze spárovat. Systém vyzve uživatele, aby automaticky nastavil všechny reproduktory na stejný jazyk Siri, aby bylo možné pokračovat. Stojí za zmínku, že odkazy na tuto funkci byly z druhé beta verze iOS 16.1 odstraněny, takže může ještě chvíli trvat, než bude tato možnost k dispozici.