Podle údajů sdílených analytickou společností Mixpanel je iOS 16 nainstalován na odhadovaných 11,6 procentech iPhonů. Aktualizace ‌iOS 16‌ byla vydána pro veřejnost v pondělí ráno a údaje byly zveřejněny ve 12:00 východního času ve středu ráno.



Když byl minulý rok vydán iOS 15, byl nainstalován na pouhých 8,5 procenta zařízení během dvou dnů, což znamená, že lidé letos instalují ‌iOS 16‌ rychleji. ‌iOS 16‌ je možná atraktivnější aktualizace kvůli vizuálním změnám, mezi které patří možnosti přizpůsobení zamykací obrazovky a widgetů, nové funkce do aplikace Zprávy a další. Apple také dává lidem možnost zůstat na iOS 15.7, což je krok, který také může zpozdit instalaci aktualizace ‌iOS 16‌.

Také při vydání ‌iOS 15‌ umožnil Apple lidem zůstat nějakou dobu na iOS 14, ale čtyři měsíce po vydání ‌iOS 15‌ tuto možnost odstranil. Mixpanel měří míru instalace iOS na základě návštěv aplikací a webů, kde se používají jeho analytické metriky, a nejedná se o oficiální údaje společnosti Apple. Údaje z Mixpanelu naznačují, že 78,41 procent lidí nadále používá ‌iOS 15‌ a téměř 10 procent má starší verzi iOS. Nová aktualizace ‌iOS 16‌ je k dispozici pro ‌iPhone‌ 8 a novější, přičemž aktualizace nepodporuje ‌iPhone‌ 6s a ‌iPhone‌ 7.