iOS a iPadOS 16 bude varovat uživatele, kteří se pokusí spárovat falešné AirPods se svým iPhonem nebo iPadem, podle kódu nalezeného v RC verzi iOS 16, která byla vydána pro vývojáře ve středu.



iOS a iPadOS již může uživatelům sdělit, když je v ‌iPhonu‌ nebo ‌iPadu‌ detekován neoriginální díl, ale vypadá to, že je společnost připravena rozšířit toto varování i na falešné příslušenství Apple. Kód, který poprvé objevil 9to5Mac, naznačuje, že když se uživatel pokusí spárovat neoriginální AirPods se svým zařízením, ‌iOS 16‌ a iPadOS 16 zobrazí na obrazovce zprávu, která zní: „Tato sluchátka nemohla být ověřena jako originální AirPods a nemusí se chovat podle očekávání.“ Tlačítko „Další informace“ pak uživatele přesměruje na článek podpory na webu společnosti Apple, který vysvětluje, jak identifikovat originální sluchátka AirPods.

Rostoucí popularita AirPods vedla k rekordnímu počtu padělaných bezdrátových sluchátek zabavených na hranicích s USA. Podle zprávy z roku 2021 bylo za prvních devět měsíců fiskálního roku vlády USA zabaveno zhruba 360 000 padělaných bezdrátových sluchátek v hodnotě 62,2 milionu dolarů, a to na základě údajů z celní a hraniční ochrany USA. Americké celní orgány uvedly, že 80 % všech padělaných výrobků přicházejících do USA pochází z pevninské Číny nebo Hongkongu. Padělané AirPods mohou používat originální sériová čísla Apple a obvykle vypadají fyzicky k nerozeznání od pravých AirPods. Mnohé mohou mít dokonce funkce aktivního potlačení hluku a režimu propustnosti.