YouTuber TechRax otestoval tvrzení Applu o odolnosti Apple Watch Ultra tím, že provedl test pádu, podrobil je opakovanými údery kladivem a vystavil je sklenici s hřebíky, aby otestoval safírové sklíčko chránící displej.



TechRax, kanál oblíbený pro testování odolnosti produktů, nejprve otestoval ‌Apple Watch Ultra‌ tak, že je shodil z výšky asi 1,5 metru. ‌Apple Watch Ultra‌ zůstaly většinou nepoškrábané, kromě několika drobných promáčklin na titanovém krytu. Poté byly ‌Apple Watch Ultra‌ smíchány s hřebíky ve sklenici a opět zůstaly bez viditelných stop. TechRax také testoval odolnost safírového krytu displeje ‌Apple Watch Ultra‌ opakovaným úderem kladiva. V testu hodinky vydržely opakované zásahy kladivem, až nakonec praskly, ale teprve poté, co se nejprve poškodil stůl.

Zatímco displej ‌Apple Watch Ultra‌ nebyl zpočátku poškozen, hodinky se po opakovaných zásahech nezapnuly. Selhání při zapnutí by mohlo naznačovat, že i když se safír zpočátku nezlomil, některé vnitřní komponenty mohly utrpět poškození. Test je samozřejmě nereálný v zobrazení typického případu použití ‌Apple Watch Ultra‌, ale některým zákazníkům může poskytnout ujištění o pevnosti krytu displeje se safírovým sklíčkem. Apple tvrdí, že ‌Apple Watch Ultra‌ jsou jeho dosud nejodolnější Apple Watch a zdá se, že mají přímo konkurovat Garminu. V reakci na ‌Apple Watch Ultra‌ Garmin uvedl, že životnost baterie měří v „měsících“, nikoli „hodinách“.