Jako obvykle bylo září pro Apple velmi rušným měsícem. Společnost minulý týden vydala iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8 a nové Apple Watch SE, po nichž tento týden následovaly Apple Watch Ultra a nové AirPods Pro.



Veškerá pozornost se nyní soustředí na říjen a dále, přičemž zprávy naznačují, že Apple ještě do konce roku vydá několik produktů. V dnešním článku se podíváme na to, co můžeme ještě očekávat.

Vydání iPhone 14 Plus

Zatímco iPhone 14, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max byly vydány 16. září, iPhone 14 Plus bude k dispozici od 7. října. Mezi klíčové nové funkce iPhonu 14 Plus patří detekce autonehody, připravovaná podpora pro nouzové SMS přes satelit v USA a Kanadě, delší výdrž baterie, vylepšené fotoaparáty a opravitelnější design s odnímatelným zadním skleněným panelem. Zařízení obsahuje stejný čip A15 Bionic s pětijádrovým GPU jako v iPhone 13 Pro. Jediné rozdíly mezi iPhonem 14 Plus a menším 6,1palcovým iPhonem 14 je velikost displeje, výdrž baterie, hmotnost a ceny.

iOS 16.1 s živými aktivitami a dalšími funkcemi

Apple uvedl, že iOS 16.1 bude vydán koncem tohoto roku. Aktualizace bude obsahovat několik nových funkcí, jako je podpora živých aktivit v aplikacích třetích stran, možnost nabíjení čistou energií ve Spojených státech, podpora příslušenství Matter v aplikaci Domácnost, možnost používání Apple Fitness+ bez Apple Watch, a více. Zatím není jasné, zda iOS 16.1 bude obsahovat funkce, jako je Sdílená knihovna iCloud a nová aplikace Freeform, o které Apple říká, že bude k dispozici koncem tohoto roku. iOS 16.2 bude pravděpodobně vydán v prosinci se všemi zbývajícími slíbenými funkcemi.

Keynote v říjnu

Apple často pořádá říjnovou keynote, na které oznamuje nové modely iPadů a Maců, a letošní rok pravděpodobně nebude výjimkou. Vzhledem k tomu, jak brzy byla letošní zářijová keynote, další by se mohla konat začátkem října. Zprávy naznačují, že Apple plánuje oznámit nové modely iPadu Pro s čipem M2, iPad 10. generace a alespoň několik dalších Maců s čipy řady M2.

Data vydání iPadOS 16 a macOS Ventura

Apple říká, že iPadOS 16 a macOS Ventura budou pro veřejnost vydány v říjnu. Apple pravděpodobně oznámí přesná data vydání buď během říjnové události, nebo bezprostředně poté. Očekávalo se, že iPadOS 16 bude vydán v září spolu s iOS 16, ale Apple odložil vydání softwaru až do října, pravděpodobně kvůli vylepšení Stage Manager poté, co někteří uživatelé kritizovali různé nedostatky této funkce. Apple uvedl, že aktualizace softwaru bude označena jako iPadOS 16.1 namísto iPadOS 16.0.

Apple Music Classical

V srpnu 2021 Apple oznámil akvizici klasické hudební služby Primephonic. V té době Apple uvedl, že plánuje v roce 2022 vydat speciální aplikaci s klasickou hudbou, která kombinuje uživatelské rozhraní Primephonic s dalšími funkcemi.