Nový koncept si představuje, jak by vypadal Dynamic Island na iPadu. Koncept, který vytvořil Parker Ortolani zobrazuje iPad Pro s tenkými rámečky a oválným výřezem pro umístění systému TrueDepth a přední kamery na horní straně ‌iPadu‌ v režimu na šířku.



Stejně jako na ‌iPhonu 14 Pro‌ koncept zdůrazňuje Dynamic Island využívající oválný výřez k poskytování kontextových informací přes celou horní část displeje ve stavovém řádku. Dynamic Island na ‌iPadu‌ lze použít k zobrazení relevantních ovládacích prvků v Safari, jako je Překladač, režim Čtečka a aktuální karta. V jiných případech koncept také zobrazuje použití Dynamic Island pro ovládání multitaskingu. Z konceptu vyplývá, že ‌iPad‌ by mohl být použit pouze v orientaci na šířku, vzhledem k umístění Dynamic Island a výřezu.

Dynamic Island je novou funkcí, bude proto trvat několik let, pokud vůbec někdy, než jej Apple přinese na další zařízení. Dynamic Island na ‌iPhone 14 Pro‌ získal ohromně pozitivní odezvu od uživatelů, někteří říkají, že je to nejlepší novinka za poslední roky.