Nově vydaný iPhone 14 Pro a ‌iPhone 14 Pro‌ Max přicházejí s některými pokročilými funkcemi, které nejsou součástí zbytku řady iPhone 14, včetně vždy zapnutého displeje.



Vždy zapnutý displej je v podstatě nepřizpůsobitelná, tónovaná verze tapety, widgetů a  živých aktivit. Apple dokázal přinést vždy zapnutý displej do modelů ‌iPhone 14 Pro‌, aniž by to mělo zásadní dopad na výdrž baterie, a to díky energeticky účinnějšímu panelu OLED, který má proměnnou obnovovací frekvenci až 1 Hz. Kromě toho vždy zapnutý displej také předem vykresluje jednotlivé snímky pro prvky obsahu, které se předvídatelně mění, jako je čas, a aktualizuje je pouze tehdy, když je to vhodné.

Vždy zapnutý displej se inteligentně vypne, například pokud váš ‌iPhone‌ leží displejem dolů, je v kapse nebo tašce, je zapnutý režim spánku nebo když máte na sobě Apple Watch a opustíte místnost, kde je váš ‌iPhone‌. Ale přestože Apple implementoval výše uvedená řešení, někteří recenzenti ‌uvedli, že vždy zapnutý displej má nepatrný, ale znatelný dopad na výdrž baterie. Proto, pokud budete chtít, například na cestách, šetřit baterii, můžete jej deaktivovat a my si v dnešním článku ukážeme, jak na to.

Jak deaktivovat vždy zapnutý displej na iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max

  • Spusťte aplikaci Nastavení.
  • Přejděte dolů a klepněte na položku Displej a jas.
  • Přejděte dolů a vypněte přepínač vedle možnosti Vždy zapnuto.