Reklama
Reklama

iOS 16 obsahuje novou funkci Safety Check, která je navržena tak, aby uživatelům usnadnila rychlé resetování všech dat a přístupu k poloze, které udělili jiným lidem. Pokračujte ve čtení, abyste zjistili, jak funguje a jak ji používat.



Safety Check je nová funkce v ‌iOS 16‌, která vám umožní resetovat veškerý přístup k vašim datům a poloze, který jste udělili ostatním. Apple říká, že myšlenkou je pomáhat lidem v situacích domácího násilí.

Jak resetovat všechna data a přístup k poloze, které jste udělili jiným lidem na iPhonu

  • Spusťte aplikaci Nastavení.
  • Přejděte dolů a klepněte na Soukromí a zabezpečení.
  • Přejděte dolů a vyberte Bezpečnostní kontrola.
  • Úvodní obrazovka Kontrola bezpečnosti vám nabízí dvě možnosti: Nouzový reset a Správa sdílení a přístupu. (Všimněte si tlačítka Quick Exit, které vás přenese přímo na domovskou obrazovku ‌iPhonu‌ pro případ, že by vám hrozilo, že vás někdo při jeho používání přistihne.)

Nouzový reset

Nouzový reset je možnost, která vám umožní chránit vaše zařízení iOS pomocí několika klepnutí. Když použijete nouzový reset, iOS okamžitě přestane sdílet vše se všemi lidmi a aplikacemi. Patří sem například informace o poloze, aktivita, domácí data, fotoalba a další. Nouzový reset vám také umožňuje odstranit všechny nouzové kontakty z vašeho ‌iPhonu‌ a resetovat vaše Apple ID a heslo, aby se nikdo nemohl přihlásit k vašemu účtu.

Spravovat sdílení

Pokud se nejedná o nouzovou situaci, můžete použít možnost Spravovat sdílení a přístup. To zahrnuje návod, který vám umožní vidět přehled toho, co sdílíte, takže vás nikdo nemůže tajně sledovat nebo monitorovat pomocí sdílení polohy, sdílených alb nebo jiných funkcí ‌‌iPhonu‌. Tyto obrazovky obsahují informace o tom, s kým sdílíte data a k jakým datům mají tito lidé přístup, spolu s informacemi o tom, které aplikace mají přístup k vašim datům. Můžete vybrat lidi nebo aplikace a vybrat možnost „Zastavit sdílení“, abyste sdílení okamžitě vypnuli.

K dispozici je také seznam všech aplikací třetích stran, které jste nainstalovali, a k jakým datům mají přístup, spolu s nástroji pro zakázání tohoto přístupu. Můžete vidět, jaká oprávnění má aplikace jednotlivě nebo podle dat, jako je Bluetooth, Poloha, Kontakty a další. A konečně, funkce Spravovat sdílení vám může přesně říct, do kterých zařízení je váš účet iCloud přihlášen, což vám dává možnost se odhlásit a můžete jej použít k resetování vašeho ‌‌Apple ID‌‌ a hesla a také k deaktivaci nouzových kontaktů.