Jednou z největších novinek v iOS 16 je zcela přepracovaná zamykací obrazovka, která je zcela přizpůsobitelná, umožňuje vám měnit barvy a písma, přidávat widgety a nové tapety a mnoho dalšího pro ‌jedinečný vzhled.



Samozřejmě, ještě před ‌iOS 16‌ jste si mohli přizpůsobit svou zamykací obrazovku tapetou dle vlastního výběru. ‌iOS 16‌ tuto možnost posouvá ještě dále tím, že do obrázků zavádí nový efekt. S ‌iOS 16‌ si uživatelé mohou vybrat nový vícevrstvý efekt pro tapety tak, aby byl předmět fotografií nastaven před časem a vytvořil hloubkový efekt. Abychom vám pomohli, uvádíme zde pět aplikací, které nabízejí tapety, které fungují s novým efektem hloubky‌.

Poznámka: Všechny aplikace je možné stáhnout a používat zdarma, ale většina nabízí nákupy v aplikaci pro odemknutí prémiových tapet. Kromě nových tapet s efektem hloubky si uživatelé mohou přizpůsobit písmo a barvu času a data na zamykací obrazovce. Uživatelé si nyní navíc mohou na svou zamykací obrazovku přidávat widgety, které nabízejí aktuální informace, aniž by museli telefon odemykat.