iPhone 14 a iPhone 14 Plus se vyznačují designem s odnímatelným zadním skleněným panelem, což umožňuje snadněji provádět opravy zařízení. Na internetu se objevily fotografie upraveného iPhonu 14, která odhaluje různé komponenty uvnitř zařízení.



Průhledné zadní sklo odhaluje baterii, bezdrátovou nabíjecí cívku, logickou desku, Taptic Engine, vnitřní stranu Lightning konektoru a další. Upravený iPhone 14 má dokonce vlastní kryt zadního fotoaparátu s matným povrchem. Fotku upraveného iPhonu 14 dnes sdílelo několik účtů na Twitteru, ale zatím nevíme původní zdroj. iPhone 14 a iPhone 14 Plus jsou první modely se snadno odnímatelným zadním sklem od iPhonu 4S. Je pravděpodobné, že časem se objeví mnoho barevných a průhledných zadních skleněných panelů, stejně jako v dobách iPhone 4 a iPhone 4S. V roce 2011 někdo dokonce upravil iPhone 4 tak, aby měl na zadní straně zářící logo Apple.

Jednou z potenciálních překážek pro úpravy je to, že Apple vyžaduje, aby technici dokončili „Konfiguraci systému“ po výměně zadního skla na modelech iPhone 14, podle interní dokumentace získané společností MacRumors. Zatím není jasné, co se stane, pokud se tomuto procesu kalibrace softwaru vyhnete – možnosti by se mohly pohybovat od jednoduchého varování na neoriginální součástky v iOS až po ovlivnění funkcí, jako je bezdrátové nabíjení. iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max nemají odnímatelný zadní skleněný panel.