Před několika dny sdílela hackerská skupina známá jako „AgainstTheWest“ příspěvek na hackerském fóru, v němž tvrdila, že našla narušení bezpečnosti v aplikacích TikTok a WeChat.



Navzdory tomu, co skupina říká, TikTok oficiálně popřel všechny zprávy o tom, že by měla uniknout nějaká citlivá uživatelská data. Původní příspěvek od AgainstTheWest obsahuje snímky obrazovky databáze, která údajně patří uživatelům aplikace TikTok a WeChat. Hackeři tvrdí, že 790GB databáze obsahuje více než 2 miliardy záznamů, včetně uživatelských dat, statistik platformy, softwarového kódu, tokenů a dalších. Zdá se však, že TikTok není z obvinění nadšený. Společnost v prohlášení pro BleepingComputer (přes The Verge) uvedla, že všechna obvinění hackerské skupiny jsou nepravdivá.

„Toto je nepravdivé tvrzení,“ říká mluvčí společnosti. Podle společnosti TikTok nesouvisí zdrojový kód sdílený na fóru s platformou společnosti. Jak uvádí zpráva, bezpečnostní expert Troy Hunt (který je tvůrcem HaveIBeenPwned) na Twitteru zmínil, že data získaná hackery jsou platná. Databáze však neobsahuje citlivá data. Hunt tvrdí, že část pochází z veřejně dostupných dat. Bezpečnostní expert zároveň poznamenává, že databáze získaná hackery obsahuje nějaké interní informace o platformě. Tyto informace nejsou zrovna užitečné, ale pokud jsou pravdivé, odhaluje to, že v TikToku došlo k narušení bezpečnosti.