Apple začátkem tohoto měsíce oznámil, že iOS 16.1 bude obsahovat novou funkci Živé aktivity, která uživatelům umožní mít přehled o věcech, které se dějí v reálném čase, jako je sportovní hra nebo objednávka jídla, přímo ze zamčené obrazovky.



Na iPhone 14 Pro a Pro Max jsou živé aktivity také integrovány s Dynamic Island. V pondělí jsme se dozvěděli, že při sledování sportovní události Dynamic Island zobrazuje živě aktualizovanou výsledkovou tabulku s počtem gólů na obou stranách. Při dlouhém stisku se Dynamický ostrov roztáhne a zobrazí uplynulý čas a jednotlivé góly. Od té doby Apple aktualizoval své pokyny pro vývojáře, kteří mají v úmyslu implementovat živé aktivity do svých aplikací, a jedním pozoruhodným detailem je, že na ‌iPhone 14 Pro‌ a iPhone 14 Pro Max budou uživatelé moci přepínat mezi dvěma živými aktivitami pomocí Dynamic Island, pokud sledují více úkolů nebo událostí současně.

Když je aktivních více živých aktivit, systém použije kruhovou minimální prezentaci k zobrazení dvou z nich na Dynamic Island. Systém vybere jednu živou aktivitu, která se zobrazí připojená k Dynamic Island, zatímco druhá se zobrazí jako odpojená. Pokyny společnosti Apple dále dodávají, že když lidé podrží Živou aktivitu ve výše popsané minimální prezentaci, systém zobrazí obsah v rozšířené prezentaci. V Dynamic Island systém okamžitě odstraní živou aktivitu, když skončí. Ve výchozím nastavení systém zobrazuje živou aktivitu na uzamčené obrazovce až čtyři hodiny po jejím skončení, aby měli lidé čas na zobrazení poslední aktualizace obsahu.